Tips för bra pris på värmepump

Om du köper en värmepump vill du naturligtvis vara säker på att få en både bra och billig värmepump. Nedan följer några tips på vad du skall tänka på i din jakt på en billig värmepump.

1.     Köp ny värmepump

Köp en ny värmepump!Det första tipset är att köpa en ny värmepump. Det går naturligtvis att få tag på billigare redan använda värmepumpar. Det du bör fråga dig då är varför värmepumpen säljs. Varför vill personen inte ha kvar sin värmepump?

En ny värmepump kommer med garantier och du kan vara säker på att ha en fungerande värmepump i flera år. Värmepumpar slits med tiden och en ny värmepump är helt enkelt en bättre värmepump. Din nya värmepump kan du sedan ta hand om och sköta, så den får lång livslängd.

Dessutom är det så att värmepumpsmodellerna blir bättre och bättre. Att köpa en äldre modell, som redan har använts i flera år genererar troligen en betydligt mindre besparing, än en splitterny och du sparar troligen betydligt mer pengar i längden.

2.     Kvalitetsmärke är värt lite extra

En annan aspekt att ta hänsyn till är vilket märke man skall köpa. Det säljs många billiga men samtidigt dåligt värmepumpar på marknaden. För att veta att du får bra kvalitet för pengarna bör du köpa en värmepump av kvalitetsmärke. Många billiga värmepumpar säljs med en slags installation man kan utföra själv. Det blir visserligen billigare, men resultatet blir en betydligt sämre besparing. En värmepump av kvalitet, kräver en installation av en kyltekniker.

Välj ett kvalitetsmärkeVälj ut ett kvalitetsmärke och en modell, som passar dina behov. Sedan kan du börja göra prisjämförelser för att få ner priserna. Exempel på kvalitetsmärken är:

  • Daikin
  • Bosch
  • Mitsubishi
  • Nibe
  • Fujitsu
  • Toshiba
  • Panasonic
  • LG
  • IVT

3.     Prisjämförelse för att hitta rätt pris

Jämför priser!Nästa steg är att göra prisjämförelser, så du kan få information om vad du måste betala för att köpa värmepump. Detta kan man exempelvis enkelt göra på prisjakt. Du får enkelt in uppgifter om vad den aktuella värmepumpen kostar hos olika leverantörer.

Leverantörerna är dock medvetna om vikten av att ligga lågt i pris på prisjämförelsesajter och många annonserar värmepumpar, som de sedan inte har i lager. Du skall därför även gå in på företagens hemsidor och kanske kontakta dem och se så att de verkligen har möjlighet att sälja den aktuella värmepumpen till dig.

Här kan du jämföra pris på värmepumpar

4.     Webbutik ger lägre pris

Handla online!Vanligen är det betydligt billigare att köpa sin värmepump på Internet. Vet du vilken modell och märke, som du vill ha kan du känna dig trygg med att du får det du vill ha. Många klagar på att det finns billiga och dåliga värmepumpar på Internet och det stämmer till viss del.

Samtidigt finns det också många seriösa återförsäljare på Internet. Webbutikerna når en större marknad och kan därför köpa in många flera värmepumpar samtidigt – till lägre priser. De har inte heller några dyra butiker, som kostar i drift och de kan därför pressa ner priserna på sina värmepumpar.

5.     Utnyttja erbjudanden

Uttnyttja ett erbjudande!Ett annat tips om du ska köpa värmepump är att leta efter erbjudanden. När nya modeller släpps sänks ofta priset på den gamla modellen. Den gamla modellen är många gånger ett tryggt val, då en nyare fortfarande kan lida av ”barnsjukdomar”.

Visst kan det finnas en viss skillnad i effektivitet och besparing, men många gånger är skillnaden inte särskilt stor och du kan samtidigt känna dig trygg i att du får en värmepump, som verkligen fungerar.

Det finns mycket att tänka på när det gäller pris och besparing på värmepumpar och vi hoppas att du får god användning av våra råd.